Istoric

Bar
Bar

Inceputul companiei tine de entuziasmul si dorinta celor trei asociati initiali de a dezvolta in zona orasului Botosani o fabrica moderna, dotata conform cu cele mai moderne utilaje la acea vreme si cele mai bune tehnologii.

Ideea a aparut in Martie 2004, in cursul anului s-au facut demersurile legale de infiintare a societatii si in cel mai scurt timp a inceput proiectarea si executia fabricii, etapa nr. 1, cu suport SAPARD.

Fabrica si-a inceput activitatea in data de 20 Decembrie 2005. Așadar, drumul companiei Five Continents a început în anul 2004, atunci când fabrica a fost ridicată de la zero, în urma unei investiții de 1.400.000 de euro. Inițial, capacitatea de procesare a fost dimensionată pentru 50.000 de litri de lapte pe zi, pe o suprafață uzinală de 1.500 mp, producția demarând un an mai târziu.

Ulterior, spațiul de producție a fost extins cu încă 500 de mp, producându-se în principal lapte ambalat la PET și deja celebra Brânză de Burduf care poartă sigla firmei din Botoșani. Incepand cu 2017 se deruleaza etapa a treia de investitii, printr-un program cu suport PNDR, cu o valoare de 5 milioane euro. La finalizarea investitiei, fabrica va putea sa isi diversifice sortimentatia si sa modernizeze procesele tehnologice de procesare lapte si ambalare produse.

Dar, dacă vorbim despre calitatea produselor, trebuie neapărat să subliniem că laptele-materie primă vine, în proporție de 80%, de la fermieri din județul Botoșani, iar restul, din județele alăturate.

In cei peste 10 ani de activitate, am devenit o companie puternica si apreciata in tara si peste hotare, iar toate acestea se datoreaza respectului fata de client.